2021. április jelentős napjai

Április 1-én egy igazi, saját előnyünkre fordítható, sorsikus támogatással kezdjük a hónapot. Szervezettek vagyunk, de leginkább az önálló feladatokban tudunk kiteljesedni. A kevésbé jó megvalósulását abban érezhetjük a nap energiáinak, hogy hajlamosak lehetünk több plusz terhet magunkra vállalni az elismerésért.

április_tavaszÁprilis 2-án rajtunk múlik, hogy elménk egy negatív spirálba, vagy egy jó érzéseket adó pozitív spirálba visz bele bennünket. Szenvedélyes energia támogatja a gondolatokat, így érdemes ezt tudatosan pozitív vizualizációra használni. Minél többször képzeljétek el magatokat, szeretteiteket, és a Föld minden élőlényét egészségesnek, boldognak és szabadnak.
Arra azonban mindenképpen ügyeljetek, hogy ez a szenvedély hatalmas energiát adhat a negatív gondolatoknak is, vagy könnyen illúziókba lovalhat benneteket.

Április 4-én Kos jegyébe lép a Merkúr bolygó.
A visszafogott Halak jegyéből egy sokkal határozottabb és tüzes jegybe lép a gondolkodásunkra ható Merkúr bolygó. Most nehezebben hallgatunk, hamarabb formálunk véleményt, ami időnként bántó is lehet mások számára. Gondolkodásunk aktívabbá válik, csak úgy cikázhatnak fejünkben az ötletek. Igyekezzetek azért átgondoltak maradni.

Április 6-a kedvez a kapcsolatoknak és azoknak is, akik még keresik társukat. Természetesen ez utóbbi akkor valósulhat meg, ha nem csak várjátok, hogy az álompár bekopogtasson az ajtótokon. Mindenkiben megnövekedhet a társaság iránti igény, így keressétek a lehetőséget, hogy számotokra kedves emberekkel tölthessetek időt.

Április 9-e már egy kevésbé kedvező nap, főleg, ha kötelező feladataink vannak. Amellett, hogy halogatóbbak vagyunk a nem szeretem feladatokban, az összpontosítás is nehezebben megy, szétszórtakká válhatunk. Készítsetek tervet a feladatokról és haladjatok lépésenként. Amit pedig nem muszáj ezen a napon megcsinálni, azt most ne erőltessétek, mert fizikailag is érezhetitek a fáradtságot.

Április 10-e már egy sokkal kedvezőbb nap, energikusak, lelkesek leszünk és az összpontosítás is jobban megy. Azonban a tüzes energiák nagyon erősek, így valamilyen aktív programot érdemes tervezni erre a hétvégére.

április_tavaszÁprilis 12-én 4 óra 30 perc Újhold lesz a Kos jegyében. A tavaszi energiákhoz tökéletesen illeszkedik a teremtő időszak kezdete. A természet ébredésével együtt, egy igazi felszabadító újjászületést élhetünk át a teremtő energiák segítségével.
Ugyanezen a napon azonban lesz egy hátráltató hatás, ami főleg a kapcsolatokban okozhat nem kis feszültséget. Az oka, hogy ellenállás dolgozhat bennünk az átalakulással és a változással kapcsolatban. Ne egymás ellen, hanem egymásért használjátok az új kezdetet támogató energiákat.

Április 13-a is igen aktív napnak ígérkezik. Sok feladatot el tudunk végezni ennek köszönhetően, azonban arra mindenképpen figyeljetek, hogy ne kapjatok mindenbe egyszerre, mert az csak káoszhoz vezethet. A nap környékén inkább a kisebb feladatokkal foglalkozzatok, mert nem igazán kitartó energiák dolgoznak.

Április 14-én Bika jegyébe lép a Vénusz bolygó.
A Vénusz bolygó otthonosan, ereje teljében érzi magát ebben a jegyben, így segítő energiákat érezhetünk mind anyagi, mind kapcsolati ügyeinkben. Minden megszilárdulhat, ami minket szolgál és új lehetőségek köszönhetnek be az életünkbe.

Április 15-én elönthet minket a hurrá optimizmus, ami életünk minden területére jó hatással lehet. Sokkal könnyebben tudunk pozitívan viszonyulni a dolgokhoz, és jobban bízunk saját magunkban is. Remélem ehhez hozzá járul majd az is, hogy végre enyhítenek a szigorításokon, és kiszabadulunk a korlátozásokból. Érdemes a nap jó energiáit kihasználni saját érdekünkben is, átgondolva terveinket és céljainkat.

Április 16-án nem mondhatni, hogy könnyű energiákat érzünk, ami lelombozhatja lelkesedésünket. Minden területen előfordulhatnak hatalmi manipulációk, ami akár saját életetekben, az országban és a médiában is megjelenhet. Ne folyjatok ebbe bele, csakis a saját életetekre koncentráljatok, és abban igyekezzetek megtartani a harmóniát. A többit majd a sors intézi.

április_tavaszÁprilis 17-én ismét azt érezhetjük, hogy gondolatainkat nehezebben fékezzük meg és tartjuk pozitív szinten. Újra rajtunk áll, hogy mi irányítjuk elménket, gondolatainkat, és az optimizmus felé visszük el, vagy hagyjuk, hogy a csábítás a mélység felé húzzon minket, a pesszimizmus felé. A tudattalan, korlátozó gondolati meggyőződéseink állnak a háttérben, így ezeket kell felismerni ahhoz, hogy a változást támogató energiák segítsenek. Eldönthetjük hiszünk, bízunk vagy félünk és aggódunk? Mivel cselekvőképességünk igen jól működik, érdemes aktív időtöltéseket keresni, és újdonságokat adni magunk számára. De mindent csak szabályosan, mert a lazulókat a törvény utolérheti.

Április 18-án tanító fényszöget kapunk, ami miatt nagy feszültséget érezhetünk, és könnyebben keveredhetünk hatalmi harcokba. Alapvetően eluralkodhat mindenkin a kötekedési hajlam, amit most jobb megfékezni, mert a nap energiája igen robbanékony lehet. Próbáljunk nyugton maradni és nem bedőlni semmilyen csábító ajánlatnak, ami a kiskapuk kihasználására biztatna. Igen nagy árt fizethetünk érte, ha nem mondunk nemet.

Április 19-én a Kos jegy legeslegvégén együttállásba kerül a Nap és a Merkúr bolygó.
Érdekes megvalósulása a két bolygó egyesülésének, hiszen ennek a napnak az estéjén a Nap és a Merkúr is átlép a Bika jegyébe. A hatás viszont támogató abban, hogy megfogalmazzuk az ötletünket, a céljainkat, aminek megvalósításába a bikás időszakban bele is foghatunk. Figyeljetek a bevillanó ötleteitekre, mert ezek fognak segíteni nektek.

április_tavaszÁprilis 19-én 22 óra 33 perckor a Nap a Bika jegyébe lép.
A heves Kos jegyéből a Nap egy sokkal nyugodtabb biztonságra törekvőbb jegybe érkezik, ami segít abban, hogy amibe a kosos időszakban belekezdtünk azt most biztos alapokra helyezzük.
Szintén ezen a napon lép a Bika jegyébe a Merkúr bolygó.
A tüzes Kos jegyéből a nyugodt, és lassulást hozó Bika jegyébe lép ez az égitest is, ami idegrendszerünknek is jót fog tenni. Emellett lényegesen gyakorlatiasabbá, rendszerezőbbé válik gondolkodásunk, ami kimondott segítőnk lesz az elkövetkező közel egy hónapban. Azonban korlátozó is lehet, ha nem vagyunk elég rugalmasak és nyitottak a változásokra.

Április 23-án és 24-én sokat tehetünk a változások megszilárdításáért, amik hosszú távon is pozitív hatással lehet életünkre. Akár lehet egy remek ötletünk, akár kapcsolatunk és anyagi helyzetünk stabilitásában is előrelépést érezhetünk. Ugyanakkor sok mindent meg is változtathatunk, amit eddig nem tettünk, mert féltettük saját biztonságunkat.
Mivel a nap energiáját jelentősen befolyásolja a Bika jegye, ezért töltsetek minél több időt a természetben, sétáljatok, kertészkedjetek, vagy csak egyszerűen élvezzétek a napsütést.

Április 25-én már kissé kellemetlenebb hatás éri a gondolatainkat, amitől nehezebben megy a rugalmas gondolkodás, és úgy egyébként is elég merevvé válhatnak álláspontjaink. Általánosságban is érezhetjük, hogy mintha kicsit megállt volna minden, semmi nem akar a megszokott módon működni. Amennyiben anyagi biztonságunkon gondolkodnánk, akár az aggódásainknak is teret adva, máris megkaphatjuk a sorsikus „segítséget” feszültség szító hatással. Ez pont azt akarja elérni, hogy irányítsuk figyelmünket a valódi értékekre és a valódi biztonság érzését találjuk meg magunk számára, ne a látszat értékek után vágyakozzunk.

Április 26-án viszont fellélegezhetünk, mert a nap energiái egyfelől nyugalmat adnak, másfelől segítik a gyakorlatias dolgok elintézését. Mindenben érezhetjük az összeszedettséget, így könnyebben megy a kommunikáció, és a racionalitást, alaposságot igénylő feladatok elvégzése is.
Ugyanilyen összeszedetten tudunk érzelmeinkről is beszélni, és sok mindent megérthetünk mások érzéseivel kapcsolatosan is.

Április 27-én 5 óra 31 perckor Skorpió Telihold lesz, amivel elkezdődik az elengedés időszaka. Az elengedés a mély lelki szintű meggyőződésektől való megszabadulást érinti, ami főleg az önérvényesítés és párkapcsolati működés egyensúlyának kialakítását támogatja. Megszabadulhatunk mindattól a veszteségtudattól, félelemtől, ami miatt folyamatosan másokat akarunk „megmenteni” vagy gondoskodni róluk.

Április 30-án a központi kérdés az lesz, hogy hiszel e magadban annyira, hogy változtass és megvalósítsd vágyaidat, elképzeléseidet. Igaz Telihold után vagyunk, ami nem kedvez az új dolgok indításának, viszont a tervezésre kimondottan alkalmas, hogy a májusi Újholdnál el tudjátok vetni a megvalósítás magvait. Engedjétek el tehát a saját kételkedéseitek miatti túlzott biztonságra törekvést!

 

Mindenkinek csodás, áprilist és jó egészséget kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Félsz és nem tudod egyensúlyba hozni magad? Segítünk!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!