Az autoimmun betegség – Betegség tünetei és lehetséges kezelése

AutoimuneMár olvashattatok oldalunkon a Hashimoto kórról, ami az autoimmun betegségek egyik változata. Sajnos ezen kívül még nagyon sokféleképpen jelentkezik ez a probléma, kialakulásának pontos okát az orvosok sem tudják. A kezelésük is sokféleképen történik, léteznek orvosságok, típusuk azonban a betegség fajtájától függ. Azonban ne felejtsük el, hogy mint minden betegségnek, ennek is megvan a lelki oka, tehát a gyógyuláshoz vagy tünetmentességhez ennek ismerete is szükséges. Ahogy az is, hogy megtegyük azokat a változásokat, amit lelkünk a fizikai problémán keresztül üzen számunkra.

Nézzük meg először, hogy mi is az autoimmun betegség?

A szervezet legfontosabb védőbástyája az immunrendszer. Ez a komplex védekező rendszer felelős, a szervezetünkbe kerülő baktériumok és vírusok elleni védekezés kiépítésért. Az autoimmun betegségek olyankor alakulnak ki, ha a szervezet immunválaszt indít el saját sejtjei és szövetei ellen, gyulladást okozva ezzel.

Az autoimmun betegségek fajtái:

Sejt-, szövet- vagy szervspecifikus, illetve szisztémás autoimmun betegségek léteznek. Kialakulásuk attól függ, hogy a kóros immunválasz sejt vagy szerv ellen irányul, vagy rossz esetben az egész szervezetet érinti.

Manapság már elég sok betegségről felismerték, hogy a háttérben autoimmun folyamat áll. Ilyen az 1-es típusú cukorbetegség, a sclerosis multiplex, a Hashimoto thyroiditis, a Basedow-Graves betegség,a főként kötőszöveti betegségekként ismert szisztémás lupus, a Sjögren-szindróma, a rheumatoid arthritis, a dermatomyositis, a polymiositis, szisztémás progressziv szklerózis tartozik ebbe a kategóriába.

Mivel nem vagyok orvos, ezért ezek leírásával most nem foglalkozom, csupán a sokféleség miatt említettem meg.

Nézzük meg, mik azok a főbb tünetek, melyek árulkodóak lehetnek, hogy a háttérben valamilyen autoimmun betegség húzódik meg:

Jellemzőek a bőrtünetek, az ízületi panaszok, a fokozott fáradékonyság, a fogyás, a láz, illetve a nyálkahártyák fokozott érzékenysége, a normálistól eltérő és állandó szárazsága, netán fekélyes, sajgó elváltozásaik. Sokszor a szem működésében is kisebb-nagyobb rendellenességek jelentkeznek például egy masszív kötőhártya-gyulladás formájában. Ugyanígy árulkodó jel lehet a testsúly hirtelen növekedése, vagy csökkenése, és a torok szorító érzése is.

Amennyiben a tünetek autoimmunra adnak gyanút, akkor mindenképpen szakorvoshoz forduljatok, és ne a háziorvossal kezeltessétek magatokat!

Az általános orvosi meghatározások, javaslatok után nézzük meg a lelki oldalt!

Oda jutottunk tehát orvosilag, hogy az immunrendszer nem tud különbséget tenni az idegen és a saját sejtek között, ezért a sajátot is pusztítja. Ilyenkor nagyon vagy kevésbé súlyos helyzet áll elő, mind testileg, mind lelkileg. Az autoimmun betegségeknél lelki szinten is ugyanaz a zavar működik. Tehát az ember nem tudja elválasztani saját kívánságát, saját vágyát, saját akaratát az idegen kívánságtól, idegen vágytól, a másik ember akaratától. Nem tud saját lelki igényéért kiállni, és kifelé kommunikálni azt. Saját önérvényesítése nem működik, nem tud kiállni magáért, befelé emészti magát. Az immunrendszer megbolondulása ezt szimbolizálja ilyenkor.

Hogy kinél milyen formában jelentkezik a betegség, az sokban függ attól, hogy személyiségi adottságai mire adnak a léleknek lehetőséget. Főleg olyanoknál jelentkezik ez a probléma, akik önostorozók, harag dolgozik bennük és nem tudnak ezen túllépni, újra és újra feltépik a sebet, amit a másik ember okozott nekik. Általában konfliktuskerülők, inkább visszavonulnak, feladják, de belül a lelkük ettől nem érzi jól magát, és a küzdő energiákat saját fizikai testük ellen fordítják. Ezek azok az energiák, amiket kifelé nem él meg ilyenkor az ember.

Hogy mi a teendő ilyenkor?

Először is időt kell fordítani magunkra, és olyan elfoglaltságokat is beépíteni az életünkbe, ami boldoggá tesz. Meg kell keresni mik azok, amik jól esnek a lelkünknek. Azt gondolnánk ez egyszerű feladat, pedig nem az!

Sokan vannak, akik már életük nagy részét megélték, sokat tapasztaltak, fejlődtek és mégsem tudnak arra az egyszerű kérdésre válaszolni, hogy mi okoz számukra örömet? Mitől érzik magukat boldognak? Annyira alárendelték magukat mások akaratának, vágyainak, hogy már azt gondolják, ezt szeretnék ők is, pedig ez messze nincs így!

Következő feladat az, hogy a bennünk dolgozó haragot, dühöt, fájdalmat valamilyen formában kiadjuk magunkból és eljussunk az őszinte megbocsátásig. Ez sem könnyű feladat, hiszen sokszor nem is tudjuk, hogy még mindig dolgoznak ezek az érzések bennünk, mert tudatosan már elintéztük a helyzetet, nem is foglalkozunk vele.

Egyik belső utazásom alatt, igen nagy meglepetés ért. Szép kis szembesítő show volt. Egy testi utazáson vettem részt, mert egészségügyi problémámmal kapcsolatos rejtőzködő okokat kerestük. A célom a pajzsmirigyem feltérképezése volt, ott szeretettem volna körülnézni, ehhez képest a májnál landoltam. A máj az a szervünk, ami a mérgező gondolatokat, a keserűséget, a lelki fájdalmakat őrzi. Nem mondhatom, hogy kellemes emlékekkel találtam magam szemben, olyanokkal, amikről már azt hittem rég megemésztettem, túlléptem rajta. Sajnos nem így történt, szépen meglapultak és a háttérből dolgoztak tudtomon kívül.

Saját példámat azért írtam le, hogy lássátok milyen kis alattomosan raktározódik el bennünk a fájdalom, amit a másik ember okoz számunkra. Ezek egy része álmunkban feldolgozódhat, de ha nagyon mély a seb, akkor ragaszkodóan meglapulhat mindenféle egészségügyi problémákat okozva.

Tehát, ha autoimmun problémátok van és nem tudtok megszabadulni a negatív érzésektől, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha megbarátkoztok egy bokszzsákkal, vagy ennek hiányában rendszeresítetek egy párnát, amit lehet püfölni időnként. Nagyon fontos, hogy minden mélyen működő haragot, dühöt és fájdalmat kiüssetek magatokból!

Ezenkívül nagyon hasznos segítség a meditáció vagy a vizualizáció.

Hogyan segít a meditáció?

A meditáció, tulajdonképpen a tudatalatti programjainkat írja felül. Az életben biztosan sokszor tapasztaltátok már, hogy kitűztetek egy célt, tudatosan mindent megtettetek érte, mégsem sikerült elérnetek. Ez azért van, mert tudattalan elmétek szabotálta terveiteket, azaz a „beépített” programok ellenetek dolgoztak. A tudattalanban dolgoznak ugyanis azok a korlátozó hiedelmek, minták, melyeket szüleitek, az iskola, és a társadalom programozott elmétekbe.

Például, ha gyakran ezt hallottátok: „ a gazdag emberek,mind gonoszok”, ezek után ugyan miért csodálkozunk, ha tudattalanul mindig a szegénység felé teszünk lépéseket?

Esetleg gyermekkorotokban azt tapasztaltátok, hogy a szüleitek akkor figyelnek igazán rátok, ha betegek vagytok. Ez egy minta lesz, amit az ember felnőtt korában is tudattalanul alkalmaz, ha nem kap elég figyelmet, vagyis betegségekbe, sőt akár a halálba is menekül.

Ezeket írja át a meditáció, és helyükre új, a nektek leginkább megfelelő értékrendet ülteti el, tudattalan elmétekbe.

Tehát, ha tudjátok betegségetek lelki okát, akkor egy célzott meditációval meg tudjátok oldani a bennetek működő problémát is.

Arra szeretnélek ösztönözni benneteket, hogy tegyetek meg mindent egészségetekért, és ne csak az orvosoktól várjátok a gyógyítást. A betegségből való gyógyulás alapvetően rajtunk múlik, azon hogy megértjük lelkünk üzenetét, megfejtjük a betegségünk szimbolikáját és lépéseket teszünk a változásokért!

Mindenkinek kívánok boldogságot és egészséget!

 

Dudás Mária
Dudás Mária asztrológus

06/30-4515002

Tanácsadások, meditációk itt!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Az autoimmun betegség – Betegség tünetei és lehetséges kezelése — 1 hozzászólás

  1. ÜDVÖZLÖM! NAGYON ÉRDEKES VOLT A CIKK. nEKEMIS LUPUSZOM VAN. ÉS A FOGAMAT MEG AZ IZÜLETEIMET TÁMADTA MEG ÉS A HÁZIORVOSK SEMMIT SEM TETTEK. MOST CISTÁK LETEK AFOGAIMON ÉS AZ ORVOS MEGNÉZTE A RÖGGENT ÉS NYOMTA BE A FÁJDALOMCSIÉAPITÓT CSAK ANYIT MONDOTT CISZTA. KIHÚZOTT NYOLC FOGAMAT ÉS A KEZEMBE ADTA A FELSŐ KORONÁM. ÉN AZT HISZEM HOGY LEHET GYÖKÉRKEZELÉS STB DE ÉN NEM VAGYOK FOGORVOS KELLETT VOLNA INORMÁLJON, AZT IS TUDOM ,HOGX 3 FOGNÁL EGYSZERRE NEM SZABAD TÖBBET KIHÚZNI. DE ÉN MÉRNÖK VAGYOK NEM ORVOS.ÉS KAPTAM EGY EPILEPSZIÁS ROHAMOT ÉS KORHÁZBA KERÜLTEM AHOL KAPTAM MÉG HÁTOM STROKOT. A KORHÁBAN KIDERÜLT ALUPUS ÉS INNENTŐL FOGVA KEZELÉST KAPOK,LEFOGTAM 38KG RA ÉS 176CM MgS Vgyok. tehát az orvosok között is vannak hülyék , mert nekik is
    kellene nekik tudni hogy nem szabad több fogat kihúzni. mert nakam 8 at húztak egyszerre.jÓ olt acikkük köszönöm
    Eliza

Minden vélemény számít!