Március 23 - Plútó a Vízöntő jegyébe lép

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Március 15.

Kategória: Asztrológia | Címkék: asztrológia, belső béke, Plútó, Vízöntő

Körülbelül 15 év Bakban töltött év után a Plútó 2023 március 23-án lép először a Vízöntő jegyébe. Ezután még lesznek visszalépései a Bakba, így egy fokozatos átmenetet élhetünk át. Az ebben a hónapban kezdődő és a következő húsz évben kibontakozó hatás, mély igazságokat tárhat fel, és hatalmas változásokat indíthat el személyes és kollektív szinten egyaránt.

A Plútót 1930 februárban fedezték fel, amikor éppen a Rák jegyében tartózkodott.
Az alvilág görög istenéről elnevezett Plútó az asztrológiában a mélységet, az intenzitást és a rejtélyt szimbolizálja, valamint a halál és az újjászületés vagy a teremtés és a pusztulás nagy ciklusait. Ennek az átalakulást segítő bolygónak megvan az az ereje, hogy teljes újjászületést éljünk át, mélyreható változást hozva. Másrészt a sötét rögeszmék és a hatalmi harcok előhírnöke is lehet. Ez a helyzet a Plútóval, szélsőséges energiákat képvisel, és olyan intenzitású, mint egy orkán. Képviseli mindazt, ami titkoltan a felszín alatt rejtőzik, valamint a bizonyítékokat, amelyek végül felszínre törhetnek.

A jegyváltás több lépésben fog megtörténni.
2023-ban a Plútó először körülbelül három hónapra Vízöntőben lesz, majd hét hónapra visszatér a Bakba. 2024 januárban lép újra a Vízöntő jegyébe és marad ott szeptemberig. Ekkor újra visszatér a Bakba, ahonnan 2024. novemberben véglegesen Vízöntő jegyébe lép. Minden Bakba való visszatérése időt ad számunkra, hogy megtegyük a szükséges kiigazításokat, „javításokat

Azt, hogy pontosan mit hoz a jegyváltás, nehéz megjósolni, hiszen a Plútó erősen kapcsolódik a tudattalanunkhoz, az árnyékunkhoz, így sokszor csak utólag tudjuk felmérni, milyen változásokat hozott az adott jegyen való áthaladás során. Nem utolsó sorban ma élő ember még nem tapasztalta meg a Plútó Vízöntőben való tartózkodásának hatásait, hiszen a legutóbb 1777 és 1797 között járt ebben a jegyben az égitest, azóta pedig igen sok minden fejlődött és változott.
Amikor a Plútó az elmúlt években áthaladt a Bak jegyén, számos struktúra került nehéz helyzetbe, de végleges tapasztalatot valószínűleg csak később tudunk levonni az időszakról, amikor már a Plútó végleg a Vízöntőbe lép. Az viszont tény, hogy a Bakban való haladásával arra biztatott minket, hogy tudatosan dolgozzunk a tudattalanunkban működő, korlátozó meggyőződések, minták átalakításán, nyomást gyakorolva ránk.

Személyes szinten a Plútó a Vízöntőben aktiválja azt a házat (életterületet) a születési horoszkópunkban, ami fölött éppen jár, és ennek a területnek teljes átalakítását kéri.
Azonban bárhol is halad át a Plútó az egyéni horoszkópra vetítve, meg kell küzdenünk az árnyékszemélyiségünkkel, amivel nem szívesen nézünk szembe, de kivetítésként jelen van az életünkben. Az üldözési mániának, az összeesküvés elméleteknek és a másokkal szembeni általános bizalmatlanságnak is leginkább az egyéni félelmekhez, az elszenvedett megaláztatásokhoz és sértésekhez van köze, mint a külső ellenségekhez. A hatalom és a tehetetlenség érzése szintén a Plútó területe.
Ahol különösen tehetetlennek érezzük magunkat, ott szeretünk összeesküvés elméletet felállítani, bűnbakot keresni, ezzel alátámasztva saját magunknak, hogy a hiba nem bennünk van. Ahhoz viszont, hogy visszavegyük hatalmunkat életünk irányítása felett, szükség van arra, hogy felelősséget vállaljunk életünk alakításáért és elfogadjuk árnyékszemélyiségünket. Mindaddig amíg küzdünk ellene, addig elakadva leszünk önelfogadásunkban és félni fogunk attól, hogy meglátják a számunkra nem annyira kedvelt részünket.
Ugyanígy a családi problémák megoldása is fontos, hiszen ha konfliktusban állunk szüleinkkel, kritizáljuk őket és rájuk mutogatunk saját bajaink miatt, akkor a gyökereinket tagadjuk meg, ami miatt aztán életünkben sem tudjuk a biztonságot megtalálni.

Sok reményt fűzünk a Plútó jegyváltásához, reménykedünk abban, hogy végre meghozza a felébredést, azt a változást, ami jobbá, szeretettelibbé teheti életünket. Természetesen csak az asztrológiai hatás kevés ennek eléréséhez, szükség van arra is, hogy egyéni szinten, tudatosan lépjünk a változás útjára.
Asztrológiai szempontból a Vízöntőnek köze van a változás témájához. Ha a Bak a rögzített struktúrákról, törvényekről és szabályokról szólt, a Vízöntő a szabályok megszegéséről, a különbségek egyensúlyáról, az igazságosságról és a szabadságról szól. A Plútónak a Vízöntőbe való belépésével nem tör ki azonnal a teljes káosz, sem az örök világbéke és a boldogság. A Plútó belépése a Vízöntőbe új ötleteket, új témákat és új fókuszokat hoz nekünk. Még jobban tudatában leszünk az egyenlőtlenségnek és az igazságtalanságnak. Fókuszunk a függetlenségen és szabadságon, a megújuláson, és a közösségépítésen lesz.

Sok korábbi értéket fogunk megkérdőjelezni, beleértve akár a hatalmi formákat, a vállalati hierarchiát, a korábbi bürokratikus folyamatokat, a nemzetközi szerződéseket, de magát a világ szerkezetét is. És igen, ha túl nagy az egyensúlytalanság, az vezethet forradalmakhoz és felkelésekhez. Az internet és a közösségi média szerkezetét is vízöntősnek vehetjük. Igaz, vannak erőfeszítések az adatok központosítására vagy akár az interneten található információk ellenőrzésére, de mivel minden bármikor láthatóvá válhat, ez kudarcba fulladhat. Ily módon a Plútó magát az internetet is forradalmasíthatja, és rávilágíthat ennek az új technológiának a különösen manipulatív oldalaira, és segíthet változtatni rajta.

A legjobb esetben maga az emberiség alakulhat át együttműködő közösséggé, közelebb kerülve a természethez és jobban figyelve az értékekre, amit földi létünk biztosít. Talán a jelenlegi válságok elegendőek lesznek arra, hogy felismerjük, közös erővel többet érhetünk el. De azt már tudjuk, hogy az átalakulás és a fejlődés csak akkor történhet meg, ha őszintén szembenézünk saját életünk történéseivel, és elsődlegesen ezen változtatunk. Amíg úgy viselkedünk, mintha nem lennének problémák, vagy áltatjuk magunkat, nem történhet átalakulás.

A Vízöntőben lévő Plútó különösen világosan megmutatja, hol van egyenlőtlenség, igazságtalanság és szabadság hiánya. A Plútó Vízöntőbe lépésével a dolgok nem fognak automatikusan javulni, de a világ fókusza áthelyeződhet. Egy nehéz út végén a világnak sokkal igazságosabbnak, egyenlőbbnek és szabadabbnak kell lennie, mint a 2020-as évek elejéig.


Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002
astromarcsi@gmail.com

Fedezd föl önmagad!

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások március 26-tól április 2-ig

A 13. hét Holdállásai.

2023.03.26 | Dudás Mária
Tanfolyamok

Asztrológiai Új Év - Új kedvezmények

2023 március 20-án hivatalosan is beléptünk a Mars évébe!

2023.03.26 | Dudás Mária
Egyéb

Hogyan tudod megváltoztatni a tudatalatti elme negatív mintáit?

Hajlamosak vagyunk átsiklani azon a tényen, hogy a tudatalatti elménk adja agyunk teljesítményének körülbelül 80%-át. A tudatalatti mintáink, vagyis azok a dolgok, amelyekre tudatosan nincs rálátásunk, korai éveinkben (7 éves korunkig) alakulnak ki. Ezek aztán mint egyfajta robotpilóta irányítják az életünket, ha hagyjuk.

2023.03.25 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom