Március 21. Kos Újhold – Az újjászületés kapujában

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Március 20.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: Újhold varázslat, asztrológia, újhold, belső béke, március

Elérkeztünk a márciusi Újholdhoz, amely a tüzes, önérvényesítő Kos jegyében köszönt ránk. Igazán különleges, nagy energiákat megmozgató Újhold segít bennünket, hiszen megelőző napon értünk el a Tavaszponthoz, az asztrológiai Új Év kezdetéhez és március 23-án fog jegyet váltani a Plútó.

Érdemes megfogalmaznunk, hogy mit akarunk ebben az évben elérni? Mit fogunk mindezért megtenni? Március 20-án hivatalosan is a Mars évébe lépünk, ami a Kos jegy uralkodója, így ez az Újhold hosszú távon is befolyással bírhat az életünkre, igazi sorsfordító lehetőségeket hozva, ha kihasználjuk indító energiáját.
Ráadásul ezen a napon százszoros energiák dolgoznak értünk, nincs más dolgunk csak nagy levegőt venni és belevágni a megvalósításba.
Ehhez át kell gondolnunk, hogy mik azok a célok, amikkel teljesen azonosulni tudunk érzelmileg? Hol éreznénk igazán otthonosan magunkat és mi kell ehhez? Ahhoz, hogy valódi teremtő folyamatot indítsunk el szükség van arra, hogy rátaláljunk valódi önmagunkra, mert így tudunk teljes mértékben céljaink mögé állni. Ez hozza el a vágyott növekedést és biztonságot a változások közben is.

A márciusi újholdra úgy gondolhatunk, mint egy leheletnyi friss levegőre, amely arra késztet bennünket, hogy másképp gondolkodjunk, és teljesen új szemmel nézzünk a dolgokra.
Ha valami változást akarunk elindítani az életünkben, akkor itt az ideje, hogy új lehetőségeket keressünk ehhez. A most dolgozó frissülést hozó energiák által megtapasztalhatunk egyfajta felébredést, tudatos figyelmünknek köszönhetően pedig jó pár „aha” pillanatot is.

2023-ban két Kos Újhold áldását élvezhetjük, amiből a március 21-i Újhold az első, a második pedig egy Napfogyatkozással együtt fog április 20-án megmutatkozni.
A két Kos Újhold összedolgozik, érdekessége pedig, hogy a márciusi a Kos jegy kezdetén (0 fok 49 perc), míg az áprilisi a Kos végén (29 fok 50 perc) fog tetőzni.
Ha a márciusi újhold a Kos kezdetén van, az áprilisi újhold pedig a végén, akkor nagy eséllyel bármi is történik velünk a márciusi újholdkor, az csak a kezdet lesz. A folytatást és a kibontakozást az áprilisi Újhold során érjük majd el.

Két holdciklus a Kosban azt jelzi, hogy erős, merész és tüzes időszak áll előttünk, amikor bátor döntésekre és lépésekre lesz szükségünk. Az Univerzum a mi oldalunkon áll, támogatja az új lehetőségeket, magabiztosságunkat és motivációnkat, ha megragadjuk ezeket a lehetőségeket.

Röviddel az Újhold után, március 23-án a Plútó lép a Vízöntő jegyébe. A Plútó vízöntős energiája egyszeri tapasztalat egy ember életében, viszont egy új ciklus eljövetelét jelzi számunkra személyes és kollektív szinten egyaránt.
Mivel a Plútó hatással van az Újholdra, így lehet, hogy valaminek ki kell tisztulnia, ki kell égnie, hogy a hamvakból valami teljesen új és sokkal csodálatosabb dolog szülessen.
A Plútó jegyváltásának részleteit elolvashatjátok erről szóló írásomban!

Az Újhold energiájába több planéta bekapcsolódik segítő energiájával, így tényleg csak rajtunk múlik szembe nézünk e problémáink gyökerével, vagy változatlanul másokat okolunk, vagy múltbéli veszteségekre hivatkozva nyomatékosítjuk magunkban, hogy nem vagyunk az Univerzum kegyeltjei.

Az egyik fő támogatónk a Merkúr, ami segít a racionális átgondolásban, a problémák tudatos szintre hozásában és a megoldás megtalálásában. Az Újhold és a Merkúr kapcsolódása a gondolkodásra, a kommunikációra és a rövid távon megvalósuló eredményekre helyezi a hangsúlyt. Szellemi éberséget hoz számunkra, egy olyan kíváncsiságot, ami megláttatja mindazt, ami a színfalak mögött dolgozik. Mindarra rálátásunk nyílik, ami a „függöny” mögül akadályozza, hogy életünk színpadán magabiztosan játsszuk szerepeinket.

A másik segítőnk a Neptunusz, ami a megérzések, érzések formájában vesz részt a feladat megoldásában, így a kosos akarat mellé állnak a spirituális energiák és a szeretet is. Tehát ha a teremtő folyamatot nézzük, akkor tökéletes a kép, hiszen megvan hozzá a gondolat, az érzés, ami bevonzó erőként dolgozik, nekünk már csak a tetteket és a hitünket kell hozzá rakni, hogy fizikai síkon is megvalósuljon, amit szeretnénk.

Aztán ahogy említettem beszáll a játékba a Plútó is, aki még a jegyváltása előtt biztosítja, hogy a legmélyebben meghúzódó fájdalmas lelki sebeinkre, korlátozó gyermekkori élményeinkre végre megtaláljuk a végleges gyógyulást. Ezek a sebek azok, amik eltérítenek céljainktól, amik inkább a megfelelési vágy, az elvárások szerinti élet kialakítása felé visznek bennünket. Ezek okozzák, hogy állandó készenléti állapotban vagyunk, mert kevésnek érezzük magunkat, nem kaptuk meg gyermekként azt a biztatást, amire szükségünk lett volna. Emiatt esetleg nem azt az utat választottuk, amire szükségünk volt, hanem amit javasoltak számunkra. És emiatt nem adjuk meg magunknak a gondtalan örömforrásokat, mert ezeket haszontalan dolgoknak bélyegezték.

A mostani Újhold arról is szól, hogy meglássuk az egyensúlytalanságot az életünkben.


Azt, amikor csak a munkának, a karrierépítésnek élünk, és mellette elfeledkezünk a pihenésről, élet élvezetéről és jól lemerítjük ezzel belső energiakészletünket és lelkesedésünket. Vagy amikor nehéz helyzetben vagyunk, és ahelyett annak okait megfejtenénk, kapkodunk össze-vissza, hogy valamilyen módon megteremtsük a biztonságunkat. Ezzel persze csak azt érjük el, hogy továbbra sem működik semmi, mert szétszóródtak az energiák, gyengítve ezzel magunkat is, amitől aztán egyre idegesebbé válunk, egyre inkább kételkedve saját erőnkben.
Mivel minden ok-okozat szerint működik, ennek a túlhajtásnak is meglesz aztán okozatként a fizikai tünete. Hirtelen ledönthet bennünket egy betegség, vagy megsérülünk, hogy muszáj legyen pihenni. Ki-ki aszerinti mértékben találkozhat ezzel, amennyire kizsákmányolta saját testének energiáit. Tehát vegyétek nagyon komolyan testetek jelzéseit, mert azok lelketek segélykiáltásai lesznek.

Kifejezetten mozgalmas Újhold lesz, ami sok eseményt, feldolgozandó információt és mély meglátásokat hozhat. Hozhat számunkra találkozást segítő emberekkel, akik támogatnak belső munkánkban, vagy épp rámutatnak a megoldás lehetőségére. Az időszak jó tehát arra is, hogy terápiás munkába kezdjünk vagy olyan tanulmányokba fogjunk, amik megmutatják számunkra a spirituális megértés, tudatos élet lehetőségét.
Az energiák lelkünk legmélyebb sebeit hozhatják felszínre, de biztosítják számunkra a lehetőséget is, hogy meggyógyítsuk magunkat és másokat akár hagyományos, akár alternatív gyógyító módszerekkel.

Az időszak lehetőséget ad számunkra, hogy befelé figyelve, magunkban kutakodva leljünk rá a valódi értékekre és számunkra fontos dolgokra. Megtalálhatjuk és erősíthetjük azt a belső fényt, erőt, ami által teremteni tudunk, ami segít abban, hogy jobbá tegyük a világot magunk és környezetünk számára. A befelé figyelés segít minket abban is, hogy mélyen megismerjük magunkat, vagy épp segítséget kérjünk ahhoz, hogy megértsük működésünket, rálátást nyitva mélyen meghúzódó sebekre.

Mivel az Újholdkor erősek a kreatív energiák, így ez egy fantasztikus alkalom arra, hogy átgondoljunk mit szeretnénk életünkbe bevonzani és el is vessük ehhez a gondolati magvakat a tudatalattiba. Használhatjuk az energiákat a szándékaink feltárására is, hogy megfogalmazzuk önmagunk számára, milyen szokásokat, célokat, vagy érzelmeket szeretnénk integrálni életünkbe. Erről készíthetünk magunknak pozitív kijelentéseket, megerősítéseket, amit akár egy vágytáblára, akár egy jól látható helyre ki is tehetünk.

Ha megtesszük ezt magunkért, akkor úgy érezhetjük, hogy az Újhold energiájának hatására valóban újjászületünk. Az egész kicsit olyan lehet, mintha egy tiszta lappal kezdenénk, amire már mi írjuk a saját történetünket és a saját szabályainkat, ami szerint élni szeretnénk. Nyíljunk meg tehát az energiáknak, fogadjuk be őket, hogy elménk, testünk és lelkünk minden szegletét feltöltsük vele.

Újhold napján vágylistát, vágytáblát készítünk, de most a vágyak mellé írjatok rá olyan pozitív megerősítéseket, amik erősítik hiteteket, önbecsüléseteket és értéketeket. Akinek még nincs, ma elkészítheti, és az esti varázslatnál áldást is kérhet rá. A varázslathoz megtaláljátok a szokásos videót Újhold napján a facebook oldalunkon. Az Újholdról készült videót pedig a YouTube csatornánkon találjátok majd meg.
Legyen ez a nap egy valódi kezdet, a következő Újholdig minden nap, minél többször mondjátok el magatoknak a megerősítéseket, hogy az áprilisi Kos Újholdnál már sokkal nagyobb belső erővel indítsátok a teremtést.

 

Mindenkinek csodás tavaszi ébredést kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002


Hogyan kezeld a változásokat?

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások március 26-tól április 2-ig

A 13. hét Holdállásai.

2023.03.26 | Dudás Mária
Tanfolyamok

Asztrológiai Új Év - Új kedvezmények

2023 március 20-án hivatalosan is beléptünk a Mars évébe!

2023.03.26 | Dudás Mária
Egyéb

Hogyan tudod megváltoztatni a tudatalatti elme negatív mintáit?

Hajlamosak vagyunk átsiklani azon a tényen, hogy a tudatalatti elménk adja agyunk teljesítményének körülbelül 80%-át. A tudatalatti mintáink, vagyis azok a dolgok, amelyekre tudatosan nincs rálátásunk, korai éveinkben (7 éves korunkig) alakulnak ki. Ezek aztán mint egyfajta robotpilóta irányítják az életünket, ha hagyjuk.

2023.03.25 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom