Szilveszteri babonák – varázslatok

szilveszterVégre elérkezett az év utolsó napja. mindannyian vártuk már, hogy ez a feladatokkal, belső munkával teli év végre véget érjen.
Sok mindennel szembenéztünk az év folyamán, felszínre kerülhettek a szőnyeg alá söpört problémáink, rég le nem zárt ügyeinket rendezhettük végleg, ha megértettük tanításait. Ma viszont beköszöntött a felhőtlen szórakozás napja, a varázslatos óév búcsúztatása.

Szilveszterrel kapcsolatosan sok babonát ismerhetünk, amik befolyásolják az ünnepi menüt, az Újév első napjának tervezését.
A teljesség igénye nélkül egy pár jó tanács, amit valószínűleg már sokan ismertek és alkalmaztok is.

Kezdjük az ünnepi menüvel. Nem véletlenül ajánlott ezen a napon disznóhúst enni, hiszen a disznó kitúrja számunkra a szerencsét. Kerüljük viszont a szárnyasokat és a halakat, mert mindkettő balszerencsét, veszteséget hozhat.

Újév napján jó, ha lencsét eszünk, ezzel biztosíthatjuk az anyagi bőséget és a szépséget az elkövetkező évre.

lencsemágiaA lencse főzését is megtehetjük varázslatosan, a következőképpen:
Gyertyát gyújtunk, majd elkészítjük ízlés szerint a lencsét, de úgy, hogy az étel készítése közben csend van, s belül arra vagyunk hangolva, hogy a most formálódó étel boldog bőséget, szeretetet, és fényt visz a sejtjeinkbe, így az étel elfogyasztása révén ezekkel feltöltődve mi is jobban bevonzzuk, bevarázsoljuk az életünkbe a boldog bőséget, a szeretetet, és a fényt.
A lencse mellett fogyaszthatunk malachúst, és a néphit szerint a rétessel is nyújthatjuk a gazdagságot.

szilveszteribuliAmi Újév első napján történik, az befolyással bír az egész évre, ezért jó, ha erre a napra és Szilveszter éjszakájára is, csupa kellemes dolgot terveztek, vidáman, teli rakott asztal mellett töltitek az időt baráti társaságban. Ha így léptek át az Újévbe, minden jót, bőséget kívánva egymásnak, és magatoknak, az az év további napjaira is pozitív hatással lesz.

Vannak viszont olyan dolgok, amiket nem ajánlott az év első napján tenni. Például nem söprünk, mert kisöpörjük a szerencsét. Tilos kivinni a szemetet a házból, mert ezzel szintén kivisszük a szerencsénket is.

Ugyanígy tilos mosni, teregetni és kölcsönadni bármit is, ezek mind szerencsétlenséget hozhatnak. Nem ajánlott egész nap pihengetni, ágyban feküdni, mert ezzel betegséget vonzhatunk be.
Inkább tervezzetek olyan programot, ami boldogsággal tölt el benneteket, és jó hatással lehet az egész évetekre. Figyeljetek a gondolataitokra is, legyetek pozitívak, derűlátóak és optimisták. A pénzügyekre a hagyomány szerint pozitív befolyással bír, ha éjfél után pár szem lencsét tesztek a zsebetekbe.

A babonák után jöjjön egy kis varázslat.

gyertyaontesSzilveszter éjszakájára sokféle jóslás létezik, én most egy egyszerű módszert javasolnék, a gyertyaöntést.
Forrásban lévő víz fölött melegítsétek a gyertyát, míg nem lesz folyékony. Ekkor a felmelegített anyagot hideg vízbe kell önteni, és megnézni milyen alakot vesz fel. Az alakok kirajzolódó formáját kel ezután értelmezni.

 

 

A teljesség igénye nélkül pár példa a kirajzolódó ábra értelmezésére:

Angyalszárny: minden dolog jóra fordul
Angyal: védelem
Bab, borsó: gazdagság
Apró pontok: kevés jövedelem
Csiga: tehetetlenség
Gyűrű: házasság
Ház: megvalósult álom
Hegy: megpróbáltatások
Kör: minél nagyobb, annál nagyobb szerencse
Kígyó: gonoszság, hűtlenség
Ördög: nagy ellenség
Sas: nagy sorsváltozás

Az ábrákat mindenki egyéni meglátása szerint értelmezheti, nyugodtan lehet hagyatkozni az intuícióra és a saját kreativitásotokra.

Az Újévi fogadalmak igen jól működnek, ezért egyfelől vigyázni kell mit is fogadunk meg, inkább érdemes most vágyaitokra összpontosítani és megköszönni, hálát adni érte, hogy az Újévben minden amit elképzeltetek a tiétek lehet. A hála és köszönet gyakorlása egész évben segítőtök lehet, kezdjétek ezzel az évet!

Mindenkinek kívánok vidám Óévbúcsúztatást, és boldogságot, bőséget, békét az Új Esztendőben!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mi vár rád 2020-ban?

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!