December 3-23-ig Retrográd Merkúr – Mire figyelj ebben az időszakban?

retrogradmerkurA Merkúr bolygó december 3-án a Nyilas jegyében kezdi meg látszólagos hátráló mozgását égi útján, és egészen december 23-ig tart ez az állapot. Bár a Nyilas jegye a jövőbe nézésről, távlati célokról szólna, mégis ebben az időszakban nem célszerű nagy horderejű döntéseket hozni. Nincs most itt az ideje, hogy nagyobb értéket vásároljunk (pl. ingatlan vagy autó) és még inkább óva intenék mindenkit attól, hogy vásárlásoknál hitelt vegyen igénybe. Tehát ennek az időszaknak a jelmondata az legyen, hogy addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. Az időszakban célszerű átgondolni az aktuális helyzetet, átszervezni azon életterületeinket, amikben elakadást, problémákat tapasztalunk. Mindenkinél más életterületet érint a retrográd mozgás, ami függ személyes születési horoszkóptól.

Nézzünk néhány általános tanácsot az időszakra vonatkozóan.

kapkodásÜgyeljetek a mértékre!
A Nyilas jegy lelkesedést, mértéktelenséget és vak hitet is okozhat, ami a retrográd szakaszban zavarhatja tisztánlátásunkat, döntési ügyekben. Legegyszerűbb esetben nem találjuk a határt az ajándék vásárlásoknál, ami könnyen adósságba taszíthat bennünket. Ugyanakkor ellenállhatatlan vágyat érezhetünk céljaink megvalósítására, azonban ebben az időszakban könnyen tapasztalhatjuk, hogy nem akarnak haladni a dolgaink és ez nem véletlen. Ilyenkor nem nagyon indulnak be az új dolgok, ha mégis erőltetjük, akkor annak csak kapkodás lesz a vége. Inkább a már meglévő ügyeinkre kell koncentrálni, a hibajavításokra, problémamegoldásokra, amikre eddig nem volt időnk, vagy halogattuk.
Minden, amit erőltetünk, az hibázáshoz vezethet, minek következményeként a bolygó irányváltása után kénytelenek leszünk visszatekinteni és kijavítani az elkövetett hibákat. Tehát erőlködésünkkel fölösleges munkát adhatunk magunknak.

A retrográd szakasz előnyös oldala
Ilyenkor minden lelassul, ha nem állunk ellen az energiáknak, és ebből jó dolog is kisülhet. Időt kapunk arra, hogy átgondoljuk ügyeinket, lehetőségeinket, az életünk eseményeit. Amennyiben elégedetlenek vagytok munkahelyetekkel ne most akarjatok változtatni. Ilyenkor a munkahelyváltás sem javallott, legalábbis anélkül nem, hogy átgondolnátok mi is a valós oka elégedetlenségeteknek. Ha ezt nem teszitek meg, akkor az új helyen ugyanazokkal a problémákkal kell szembenéznetek.

befelefordulasÁt kell gondolnotok azt, miben hisztek
A Nyilas jegyhez tartoznak a hitrendszereink, azok a meggyőződések, amiket gyermekkorunkban tanultunk. Retrográd szakaszban könnyebben ráláthattok téveszméitekre, és javíthattok rajtuk. Érdemes azt is megvizsgálni milyen elképzelések ellen tiltakoztok zsigerből, és vajon valós e ítélkezésetek vele kapcsolatban? Tanulmányozzátok az új ideológiákat, vizsgáljátok meg, próbáljátok ki működésüket, mielőtt elvetnétek azokat. A retrográd szakaszban tett felfedezések hasznotokra válhatnak később, amikor a Merkúr bolygó elindul előre. Lehet, hogy ekkor találjátok meg jövőtök sikeréhez vezető megoldást.

kommunikációNehézségek a kommunikációban, és a kommunikációs eszközök működésében
Mivel a Merkúr bolygó a Nyilas jegyében vak hitet kölcsönöz a gondolkodásnak, ami a kommunikációban is megjelenik, ezért törekedjetek arra, hogy ne akarjátok senkire ráerőltetni saját elképzeléseteket. A másik probléma lehet, hogy saját gondolataitokat erőltetve, elbeszélhettek egymás mellett, vagy félreérthetitek egymást.
Az idegrendszeri pörgésnek köszönhetően pedig jó esetben csak belefáradtok saját gondolataitokba, rosszabb esetben ingerlékennyé, türelmetlenné válhattok.
Ahogy az emberi kommunikációban lehetnek fennakadások, úgy a „technika ördöge” is elemében van, akadályozva a műszaki eszközök általi kommunikációt. Lehetnek gondok pl. a telefonnal, internettel. De ezek sose véletlenszerű meghibásodások, hanem mindig jelet is közvetítenek felénk, lehet, hogy egy kicsit el kell csendesedni, befelé figyelni.
Emellett a döntések is hátráltatva vannak, ahogy ügyeink intézésében is lassúságot tapasztalhatunk.
A kommunikációs eszközökön kívül meghibásodhatnak más műszaki cikkeink is és az autónkkal is lehetnek problémák, ha elhanyagoltuk karbantartását. A káosz a közlekedésben is megjelenhet, óvatosak legyetek az utakon!

Nagy beruházásokat, hitelfelvételt ne erre az időszakra tervezzetek
A retrográd Merkúr időszaka nem túl kedvező szerződések kötésére, így ha jövőbeli terveitekhez valamilyen nagy értékű dolgot szeretnétek megszerezni, ne most tegyétek meg! Egyfelől a Nyilas jegye miatt túlzóak is lehetnek elképzeléseitek, másfelől a szerződésben sem biztos, hogy észrevesztek mindent, és belemásztok egy olyan hitelbe, aminek aztán évekig nyögitek a részleteit.
Szóval várjátok ki a hátráló szakasz végét (december 23.) és csak utána gondolkodjatok el a beruházásotok szükségességén. Gondoljátok át anyagi lehetőségeiteket, és az igényeteket, mennyire kompatibilisek egymással. Az amit a retrográd szakaszban nagyon kedvezőnek gondoltok, egyáltalán nem biztos, hogy az is.

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Karácsonyi ajándékötletek!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.