2018. november 8. – Jupiter a Nyilas jegyébe lép

nyilas_jupiterNagy jelentőségű bolygó jegyváltáshoz érkezünk November 08-án, amikor a Jupiter a Nyilas jegyébe lép át a Skorpióból, és egészen 2019. December 02-ig ott is tartózkodik. Ebben a jegyben a Jupiter hazatalál, azaz egy olyan jegybe kerül, ahol akadálytalanul tudja érvényesíteni a rá jellemző jelentéstartalmakat.
Olyan ez, mintha egy olyan baráti társaságba mennénk, ahol nem kell megfelelni viselkedésünkben mások elvárásainak, hanem teljesen önmagunk lehetünk, és azt tehetünk, amit csak akarunk.

Az asztrológia alapmondata, hogy amint fent, úgy lent, és amint kint, úgy bent! Ez azt jelenti, hogy nemcsak az űrben létezik Jupiter, hanem bennünk is található egy kis Jupiter, ami tulajdonságaiban tökéletesen megegyezik nagyobb változatával.

jupiter_kicsiEzek után érdemes megvizsgálnunk, hogy vajon mit is akarhat a Jupiter?
Nos, a Jupiter legfontosabb jelentése a Hit, és persze még számos más analógia, mint például a törvényesség, jog, elfogadás, kiterjedés, bőség, sőt az ingatlanok is, és a Nyilas jegyében nagyon jellemző lehet még a politika illetve a külfölddel kapcsolatos dolgok. Az asztrológiai hagyományok szerint, pedig a „Nagy Szerencse” bolygójának tekintjük.

De nézzük mit is jelent a szerencse? Akkor érezzük magunkat szerencsésnek, amikor valamiben hitünk, lelkesedésünk kiteljesedik. Akkor minden olyan jól megy, és úgy érezhetjük, hogy Isten a tenyerén hordoz minket. Idézzük csak fel életünk azon pillanatait, amikor igazán és őszintén lelkesedtünk valami iránt. Ez bizony a bennünk élő Jupiter volt.
( Figyelem! Itt jelezném, hogy nem a lottó 5-öst tekintjük szerencsének, az egy plútói (ördögi) megkísértés. Nem véletlen, hogy a statisztikák szerint a nagy nyeremények tulajdonosai 90 % – ban, 2 év múlva rosszabbul élnek, mint azelőtt.)

július30Mivel a Jupiter a Nyilas jegyében uralmi pozícióban van, így számíthatunk arra, hogy hitünk, lelkesedésünk erősödni fog. Érdemes olyan témákat előtérbe helyezni az életünkben, amiket szívvel – lélekkel csinálunk, ahol érezzük azt a bizonyos belső bizsergést. Ezekben nagyon jó eredményeket érhetünk el. Adott esetben könnyebben átmegyünk egy – egy kudarcon is.
Vallásos vagy spirituális gondolkodású embereknek még inkább segíteni fog ez az állás, hogy előrébb jussanak életükben.

Egyéni hite mindenkinek van, még a leginkább materialista embereknek is, csak ők éppen az anyagban, esetleg a pénzben hisznek. De gondoljunk csak bele, hogy mennyivel könnyebb lehet úgy élni, ha hiszünk, bízunk, valamilyen nálunk sokkal nagyobb erőben, nevezzük azt akár Istennek, akár szuper tudatosságnak, vagy bárminek. Jó tudni azt, hogy még a legrosszabb élethelyzetben sem vagyunk egyedül, van valaki, akire számíthatunk, aki mellettünk áll, aki velünk van.

9prédikátornagyA Nyilas jegye azt is nagyon fontossá teszi, hogy hitünket megosszuk másokkal, kinyilvánítsuk, ezt láthatjuk a “Pédikátor” Symbolon lapon. Itt nem egy belső elmélyülésről van szó, mint a Halak jegyében, ahol egyébként szintén uralmi helyzetben van a Jupiter, hanem egy kifelé áradásról.

A fentiek miatt, erősebben számítani lehet az egyes politikai nézetek összecsapására, az azonban mégis jó hír, hogy nem annyira manipulatív és aljas módón, mint az a Skorpióban álló Jupiternél volt érzékelhető, hanem sokkal nyíltabban, átláthatóbban, amúgy „facet to face” módon.

De más témákban is számítani kell a hitrendszerek erősebb összecsapására, legyen az akár „csak”egy Fradi – Újpest kérdése, vagy bármi más.
Ezek hitrendszerünk kérdései, nem a logikán, ésszerűségen alapulnak. Nem véletlen, hogy az asztrológiában a hitet képviselő Nyilas jegye, és a logikát képviselő Ikrek jegye pontosan szemben állnak egymással.

önszeretetÖsszegzésül, nagyon jól tesszük, ha az elkövetkezendő egy esztendőben, főleg azokra a témákra koncentrálunk, melyek iránt elhivatottságot, lelkesedést érzünk. Lényegesen erősebb hittel, bizalommal állhatunk neki feladataink megoldásának.
Általánosságban erősödni fognak a vallási, politikai, jogi megnyilvánulások, jelentősebb szerepet kapnak a külfölddel kapcsolatos kérdések, Jó hír, hogy a tiszta, valódi spiritualitás is új lendületet kaphat. Véleményem szerint az ingatlan piac is tovább erősödik, ugyanakkor bármely előbb említett témában gyakoribbá válhatnak a túlzások is.
A hedonista hajlamos is erősödnek, könnyen elszaladhat az a bizonyos ló is velünk. Még inkább ügyelnünk kell a törvényességre, és a jogszabályok betartására, hamarabb jönnek a következmények.

Általánosságban ettől a jegyváltástól alapvetően jó és kedvező dolgokat várhatunk, ami növeli optimizmusunkat, életkedvünket. Nagyon fontos azonban az, hogy ezt a változást mindenki saját, személyes horoszkópjának tükrében is meglássa, mert nagyon sok függ attól, hogy hol és hogyan áll a Jupiter, illetve a Nyilas jegye, a születési képletében,

Végül egy bibliai idézettel zárnám soraimat, mely a hit csodálatos erejéről szól:

“Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek – Menj innen amoda, és elmenne, és semmi sem volna lehetetlen néktek.”

Sebestyén Attila
Sebestyén Attila
asztrológus, Symbolon kártya oktató
06/30-8332245

Rád hogyan hat a Jupiter jegyváltása?

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.