2017. október 10-én a Skorpió jegyébe lép a Jupiter – Hogyan változik az életünk, a bolygó jegyváltásának hatására?

jupiterA Jupiter bolygót a nagy szerencse bolygójának is hívják. Eddig a Mérleg jegyében járt hitet adva a kapcsolatok harmóniájához, de égi útját október 10-től a Skorpió jegyében folytatja. Az általa közvetített hatás egészen 2018. november elejéig tart, így nem árt megismerni ezt az életünket befolyásoló energiáit.
Mint minden bolygó esetében elmondható, úgy rá is igaz, hogy vannak olyan állatövi jegyek, amiben jól érzi magát, de van amit nem talál túl otthonosnak, mert a jegy energiája nem támogatja a kibontakozását. Természetesen ezekben a közegekben is igyekszik megtalálni a helyét, de mégis rajtunk múlik, hogyan hasznosítjuk ezt.
A Jupiter bolygó a Skorpió jegyében egyfajta semlegességet él meg, olyan mint egy átutazó, aki nem igazán tartozik oda. Mindemellett a Skorpió jegye, amin keresztül halad a bolygó, jó esetben optimizmussal és szerencsével telítődik, s a hozzá rendelhető életterületek vagy foglalkozási ágak (amelyek ebben az esetben például az okkult tudományok, gyógyítás) kimondottan szerencsések lehetnek. Ugyanakkor amint megtörténik a jegyváltás, rossz esetben felerősödhet a manipuláció, a titkolózás, és az érzelmek szándékos felkorbácsolása.

magabiztosságLegyünk pozitívak és nézzük meg először az állás jó oldalát. A hatás segíti meggyőzőképességünket, folyamatos átalakulásra késztet, és segítségével a legrosszabb helyzetekből is megtalálhatjuk a kiutat. Segít a titkok feltárásában, növeli elemzőképességünket, de idekapcsolódóan azért meg kell említenem, hogy a megszerzett tudás esélyt adhat arra is, hogy manipuláljunk, visszaéljünk hatalmunkkal.
Segítségével elmélyülhetünk okkult tanulmányokban, hiszen belső világunk feltárására, önismeretünk elmélyítésére nagyobb ösztönzést érzünk.
Szintén pozitívan élhetjük meg a gyógyászatban, legyen az fizikai szinten a test gyógyítása, de lelki gyógyulásunkban is segítőnk lehet. Egyszerre kedvez a hagyományos gyógyításnak, a lélekgyógyászatnak és a pszichológiának.

gondolatokerejeMivel gondolkodásunkra, belső hitünkre is hatással lesz, ezért a pozitív gondolkodást is könnyebben gyakoroljuk. A Jupiter világossá teheti számukra, mivel tudunk igazán azonosulni, miben érezzük magunkat lelkesnek, hol vannak a fejlődési lehetőségeink és hogyan érhetünk el sikereket ebben, és azt is, hogy hol szegődik mellénk szerencse, és hol gyarapodhatunk igazán.
Ha valakinek a születési horoszkópjában domináns helyzetben van a Jupiter, annak ügyelnie kell, hogy túlzott optimizmusától ne kényelmesedjen el, és ne szakadjon el a valóságtól.

Azért ennek az állásnak megvan a veszélyesebb oldala, amit úgy védhetünk ki, ha felismerjük azt és tudatosan ellenállunk a kísértésnek. Következzen most a negatív oldala a Skorpió jegyében járó Jupiternek.

manipulációAmikor a bolygó a Skorpiósság árnyoldalát erősíti fel, akkor megjelenhet a túlzott hatalomvágy, manipuláció. Azt tapasztalhatjuk, hogy pl. a média hatása megnövekszik, és a multi cégek is egyre vonzóbb ajánlatokkal kecsegtetnek. Még nagyobb befolyásra vágynak, kábításukkal próbálnak bennünket hatásuk alá vonni. Ugyanígy megjelenhet a manipuláció a gyógyszeriparnál, igyekezve elhitetni a gyógyszerek nélkülözhetetlenségét (pl. homeopátia lejáratása). Ebben jó partnere a média, aki a reklámok által szinte beprogramozza, hogy ha fáj a fejünk, akkor gyorsan kapjunk be egy gyógyszert, hogy tovább folytassuk a feladatainkat. Pedig ilyenkor pihenni kéne, és a gyógyulásra koncentrálni. Figyeljétek tudatosan a reklámokat, mit sugallnak? Érdekes tanulmány.

A negatív oldalhoz tartozó példa még a szexipar, és a nagy pénzek ígérete, ami egyre csábítóbbá válhat. Könnyebben érezhetünk késztetést arra, hogy olyan helyekhez, emberekhez csatlakozzunk, akik a nagy pénz befolyása alatt állnak.

Személyes életünkben megjelenhet a szexuális kicsapongás, és a féltékenység erősebb formában. Szintén megjelenhet a hitelek erősödése, egyre nagyobb nyomást gyakorolva ránk, hogy válasszuk a hitelt, hogy elérjük álmainkat.

szomorusagA Jupiter bolygó a Skorpiós hatásokat gondolati síkon is felerősítheti, legrosszabb esetben növelheti a depressziót, öngyilkossági hajlamot, hamis képeket tárva elénk. Főleg október közepe veszélyes időszak ebből a szempontból, amikor a Jupiter bolygó együtt állásba kerül a Skorpió jegyében járó Merkúrral. Ekkor rosszabbodhat a pszichés betegséggel küzdő emberek állapota.

Szintén negatív hatás, hogy szélsőségesekké, fanatistákká válhatunk, és a manipulatív energiák által képes lehet az ember másokra is ráragasztani a fanatizmust és a szélsőségességet. Résen kell lennünk, ha nem akarjuk, hogy valamilyen ideológia akaratunk ellenére beszippantson minket. Fontos, hogy eldöntsük miben hiszünk, mert ahhoz kapunk szenvedélyt, azt erősítjük fel magunkban.

Egyéni horoszkópra való hatását is érdemes megnézni, melyik életterületünket befolyásolja, melyik személyiségrészünkre van hatással. Ez segítséget nyújt ahhoz, hogy kivédjük a negatív megnyilvánulásokat, és az energiát felhasználva saját fejlődésünket támogassuk.

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002
astromarcsi@gmail.com

Szeretnéd tudni, mely életterületedre lesz hatással a bolygó jegyváltása?

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.