2017. augusztus 12-én a Perseidák meteorraj tér vissza hulló csillag zápor kíséretében– Tartsátok a kívánságaitokat készenlétben!

hullócsillag3Gyönyörű, kívánságteljesítő, hullócsillagos éjszaka elé nézünk! A Perseidák meteorzápor, minden évben augusztus 12-e körül tér vissza. Ilyenkor nagyon sok hulló csillagot figyelhetünk meg az égen. A látványt csakis a felhős ég ronthatja el, így remélem most tévednek az időjósok és szép, tiszta égboltunk lesz ezen az éjszakán.

Augusztus 12-éről 13-ára virradó éjszaka láthatjuk ezt a csodás égi jelenséget újra. Akár óránként 100 hulló csillagot is megfigyelhetünk – amennyiben felhőtlen lesz az ég. Tehát legyetek felkészültek, gondoljátok ki előre, mit szeretnétek kívánni!

Miért ilyen sok most a hulló csillag?
Az augusztus eleji csillaghullásért a Perseidák meteorraj felelős, mely nevét arról kapta, hogy a hullócsillagok a Perseus csillagkép irányából érkeznek. A 133 évenként visszatérő Swift–Tuttle üstökösről leszakadt darabok, porszemcsék alkotják azt az anyagfelhőt az üstökös pályáján, melyen a Föld augusztus elején áthalad. A meteoritok hatalmas sebességgel lépnek be a légkörbe, ott felizzanak és az esetek túlnyomó többségében igen rövid idő alatt megsemmisülnek. A légkörben utazó izzó porszemcsét látjuk hullócsillagnak. Nagyobb meteoritok hosszabb idő alatt égnek el, tehát hosszabb csíkot húznak, és egyes esetekben hangjelenség is hallható.
Egyébként a Perseidák meteorrajt “Szent Lőrinc könnyeinek” is szokták nevezni, a 258. augusztus 10-én mártírhalált halt Szent Lőrinc “emlékére”.

hullocsillagnezA maximum idején akár 60-90 meteor is megfigyelhető óránként, városon kívüli sötét helyről, az éjszaka előre kiszámíthatatlan időszakaiban. A csillagászok szerint idény az élményt erősen megzavarhatja a Hold fénye.

Tipp: A legnagyobb az esélye, hogy hulló csillagot láss, ha keresel egy viszonylag sötét helyet, ahonnan az ég jelentős szeletét láthatod. Helyezd magad kényelembe és várj.

Honnan jön a csóva?
Ellentétben a közvélekedéssel, nem a tényleges hullócsillag égése okozza. Valójában az történik, hogy a nagy sebesség és a hatalmas súrlódási hő egy ún. “plazmacsíkot” alkot ionokból és elektronokból, amelynek az energiája elegendő ahhoz, hogy a közeli levegőatomok “felizzanak”. Ez a hatás olyan erős, hogy a csóva gyakran még akkor is látható, ha a hullócsillag már rég eltűnt.

Mik a hullócsillagok egyáltalán?
A hullócsillagok mini meteorok (fényjelenségek), amelyet az űrben keringő kövek, porszemek keltenek a légkörben. Legfeljebb tíz milliméter átmérőjűek, utazási sebessége 30-70 kilométer másodpercenként űrben – amely kb. 252.000 kilométer/óra sebességnek felel meg!

hullócsillag2Miért most kívánj?
A csillaghullás kapcsán több babona terjeng, a legismertebb, amit mindenki tud, hogy ha hullócsillagot látunk, akkor kívánjunk valamit. Ha azt senkinek nem áruljuk el, akkor a kívánság teljesül egy éven belül.
A mai napig nem került tudományosan tisztázásra, honnan ered ez a hiedelem. A legtöbb elmélet az ókori Görögországba vezet. Ott azt hitték a meteorokról, hogy az Istenek jöttek el.

Milyen témában kívánj? Nézzük meg a mostani aktuális hatásokat!
Mint, ahogy már tudjátok a nyár a fejlődésünket és szabadságunkat hátráltató régi, korlátozó magatartásminták elengedéséről szól, az Univerzum támogatását csak akkor élvezhetjük, ha önmagunk leszünk és teszünk lelkünk felszabadításáért, boldogságáért. Így javaslom kívánságaitokat is eköré a téma köré csoportosítsátok, olyat kérjetek, ami benneteket erősít, ami segít abban, hogy bátran felvállaljátok önmagatokat.
Mielőtt elindultok a csillagos tűzijáték nézőbe, előkészületként meghallgathatjátok a Telihold meditációt, ami az elengedésben segít benneteket. Ezzel ráhangolódhattok a varázslatos estére, és kitisztíthattok minden hátráltató görcsösséget, túlzott akarást, félelmet magatokból. Mi a női elvonuláson elvégezzük a meditációt, ha van kedvetek, gondolatban csatlakozzatok hozzánk! Amikor egy-időben, ugyanabban a témában meditálunk, energiáink nem csak összeadódnak, hanem megsokszorozódnak. A meditáció által befogadóvá váltok a változásokra.

Ezen az éjszakán segítő energiák érnek minket, érezzétek ti is, hogy értékesek és szerethetők vagytok, bármit megkaphattok, mert megérdemlitek! Higgyetek és bízzatok magatokban, ne hagyjátok hogy a „józan ész” megakadályozza teremtéseteket!

Varázslatos, hulló-csillagfényes estét kívánok Mindenkinek!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Tanácsadások

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.